به گزارش خبرنگار مهر، رستم قاسمی در حاشیه بازدید از نمایشگاه حمل و نقل ریلی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این نمایشگاه نشان داد کشور ما در حوزه دانش بنیان تولید واگن و لوکوموتیو و انتقال فناوری به داخل قوی عمل کرده است.
وی افزود: ما در دنیا از لحاظ ژئوپلتیکی جایگاه مناسبی داریم که سبب شده بخش حمل و نقل ما مورد توجه کشورهای همسایه قرار گیرد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به سفرهای چند ماهه خود به کشورهای همسایه و دیدار با همتایانش افزود: با این کشورها در حوزه حمل و نقل توافقاتی داشته ایم که شامل ترکمنستان، عراق، آذربایجان، ارمنستان و قزاقستان میشود.
قاسمی به سفر روز گذشته خود به عمان اشاره کردو افزود: دیروز توافق خوبی با عمانیها در حوزه حمل و نقل دریایی و ترکیبی به امضا رساندیم که آنها بتوانند با ایجاد مرکز لجستیک در ایران کالاهای خود را با استفاده از شبکه ریلی کشورمان به کشورهای حوزه قفقاز منتقل کنند که این توافق نامه امضا شد.
وی تاکید کرد: امروز اگر هر چه سریعتر توافقات مان را با کشورهای همسایه که نیاز به استفاده از زیرساختهای حمل و نقلی ما دارند ساماندهی نکنیم، از قافله عقب میمانیم.
وزیر راه و شهرسازی به سفرش به روسیه اشاره کردو گفت: در این سفر مذاکراتی با آنها داشتیم که با توجه به جنگ اوکراین روسها نیاز به جابجایی کالاهای خود به هند و آسیای میانه از طریق ایران دارند. فردا نیز معاون نخست وزیر روسیه به ایران میآید و در این خصوص جلساتی با آنها خواهیم داشت.
قاسمی تاکید کرد: حجم باری که امروز میتواند از ایران عبور کند ۲۰ میلیون تن است که به معنی بیش از ۲۰ میلیارد دلار درآمد است، برای این کار برنامه ریزی مفصلی پیش رو داریم ولی از مهمترین مشکلات ما بخش واگن و لوکوموتیو است اما این توانمندی در کشور ما وجود دارد که سازندگان داخلی ما واگن در هر حجمی که بخواهیم تولید کنند. در بخش واگن هیچ نیازی به واردات از خارج نداریم، قراردادهای جدید با واگن سازهای داخلی در حال امضاست.
وی ادامه داد: ۱۴ هزار کیلومتر خط ریلی در کشور داریم که سه تا چهار هزار کیلومتر آن کریدور اصلی است اگر خط آهن رشت آستارا تکمیل شود کریدور ریلی شمال جنوب تکمیل خواهد شد.
وزیر راه و شهرسازی به نیاز کشور به بیش از هزار دستگاه لوکوموتیو اشاره و تصریح کرد: اگر همین امروز هزار دستگاه لوکوموتیو را داشتیم میتوانستیم با تکمیل واگنهای مورد نیاز ۲۰ میلیون تن بار از ریل کشور عبور دهیم و یکی از مهمترین منابع درآمدی کشور از یک سو و به عنوان مزیت سیاسی-امنیتی محسوب میشد چون مرجع ترانزیت منطقه میشدیم.
قاسمی یادآور شد: قرار بود طی برنامه ششم ۳۰ درصد بار کشور به ریل منتقل شود اما متأسفانه به یک سوم این عدد هم نرسیده ایم. سرعت قطارهای باری ما بسیار کم است که در کاهش حمل بار تأثیر بسیاری دارد، در بخش مسافری نیز باید کیفیت واگنها تغییر کند.
نظر شما